Over ons

Wij zijn een begrip in Vijfhuizen, Haarlem en omgeving

H. Been & Zoon, wij zijn een begrip in Vijfhuizen, Haarlem en omgeving

Recycling van Ijzer-metaal-machines

In 1971 is H. Been gestart met zijn bedrijf in gebruikte metalen aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen. Been & Zn is een begrip in Vijfhuizen, Haarlem en omgeving.

Op het terrein zijn verschillende bedrijven in actie geweest die allen gebruik hebben gemaakt van een loods daterend uit 1937. Nadat er in de eerste jaren verschillende grote diefstallen op het bedrijf hadden plaat gevonden heeft de heer Been op advies en met medewerking van de toenmalige dijkgraaf van de Haarlemmerpolder een caravan op het bedrijf geplaatst en daar zijn intrek ingenomen. Op deze wijze konden de eigendommen beter bewaakt worden. Zijn woning in Haarlem werd daarvoor opgegeven, wegens ruimte gebrek met twee kinderen werd er later een tweede caravan gekocht.

In 1975 werd het bedrijf een Hinderwetgevergunning verstrekt door de gemeente Haarlemmermeer.

Ons bedrijf

Het bedrijf de firma Been & Zn is in de loop der jaren, onder leiding van de zoon en thans huidige eigenaar S. Been gemoderniseerd. In 2001 is hij gestart met het implementeren van milieu maatregelen om tot een BedrijfsMilieuplan te komen waarbij een ISO-Milieu certificering als richtlijn gold. De modernisering betrof uitbreiding van de werkzaamheden, verbetering en vernieuwing van het wagenpark en de bedrijfsmiddelen en asfaltering van het bedrijfsterrein.
Tevens werden onder meer vanwege afvalstoffen die soms vrijkomen bij het sorteren van metalen, organisatorische en bedrijfseconomische maatregelen genomen. Daarnaast wordt bv. Ook de uitvoering van controle en onderhouds-werkzaamheden, die volgens de vergunning en of door de fabrikant van de arbeidsmiddelen vereist zijn, vastgelegd in de bedrijfscomputer.

Al vanaf 1971 actief, een echte autoriteit in het vak

Recycling van Ijzer-metaal-machines

Het bedrijf voldoet met al deze maatregelen uitstekend aan zijn verplichtingen met betrekking tot de algemene bedrijfsvoering. Been & Zn is ook in het bezit van een nieuwe WM-vergunning (thans omgevingsvergunning).

De genomen maatregelen heeft ook positieve gevolgen gehad voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. De daartoe strekkende regels zijn in het VGWM-Handboek opgenomen en dienen strikt nageleefd te worden. Met het beperkte aantal medewerkers van vijf personen wordt ruim aandacht besteedt aan veilig en milieubewust werken, opleiding en preventie. Het resultaat hiervan is vastgelegd in de R.I.&E, terwijl het daarop aansluitende plan van aanpak dient als handleiding om verdere verbeteringen binnen de organisatie te realiseren.

De Firma Been & Zn is dan ook een echte autoriteit in zijn vak, met vele jaren ervaring en een sterke naamsbekendheid!